Lekker en verantwoord vlees

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij De Ambachtelijke Slager. Ons doel is om topkwaliteit te leveren voor een scherpe prijs. Om een hoog niveau te kunnen garanderen werken wij met keurmerken en certificaten.

Certus, hét kwaliteitslabel
In het Certus-lastenboek zijn normen en voorwaarden rond dierenwelzijn opgenomen die verder gaan dan de wettelijke bepaling. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar diervriendelijke maatregel met het oog op een hoge vleeskwaliteit. Hieronder staan enkele belangrijke Certus normen:

Alle Certus varkens krijgen uitsluitend kwaliteitsvoeder afkomsting van veevoederfabrieken die op hun beurt GMP-erkend zijn. GMP staat voor Goede Mengvoer Praktijken.

De chauffeurs, die instaan voor het transport van de dieren naar het slachthuis, moeten een opleidingscerficaat in hun bezit hebben. Het rijgedrag van de chauffeur mag geen bijkomende stress veroorzaken.

Weten wat je eet en welke weg het vlees heeft afgelegd is belangrijk voor de kritische consument. Daarom maakt Certus gebruik van de 'traceerbaarheid' van varkensvlees. Certus kan de consument precies vertellen over de herkomst van je stukje varkensvlees. De weg die het stukje vlees heeft afgelegd kan Certus op elk moment reconstrueren. Zo kan worden nagegaan waar en wanneer het dier gekweekt, vervoerd, geslacht en verder verwerkt wordt. Ook weet Certus precies wat het dier gegeten heeft en welke medicatie heeft gekregen.

Alle normen, uitvoerig beschreven, vind je in het Certus-lastenboek en intern reglement.




Het Rundvlees imorteren we uit Schotland.  Hier loopt het Black Aberdeen Angus ras vrij te grazen in de ruime hooglanden. Het wat ruigere klimaat zorgt ervoor dat deze runderen op natuurlijke wijze extra vetcellen in de spieren ontwikkelen. Juist dit extra vet (het smelt weer weg tijdens de bereiding van het vlees) zorgt voor de extra smaak en malsheid van dit rundvlees. De runderen grazen zo veel mogelijk en bijna het hele jaar rond in de weiden en kennen hierbij totaal geen stress.

Dit Black Aberdeen Angus rundvlees wordt in de horeca al jaren als top-kwaliteit gezien. Ook de bekende kok Herman de Blijker kent de kwaliteit van dit rundvlees en serveert het dagelijks in zijn restaurant.

Het door ons verkochte Rosé Kalfsvlees komt van Nederlandse bodem en heeft het bekende "Beter Leven" kenmerk.




De Ambachtelijke Slager